Orvos válaszol - kérdés
Fanda Zoltán
2014-09-10 09:31:42

Tisztelt Doktornő!
Honapok óta propléma van a fülemmel. Elöször begyulladt, erre kaptam antibiotikumos fülcseppet(ciloxant), majd vissza- visszatért a fülfájás nedvesedés, folyás, ezért többször is alkalmaztuk ezt a fülcseppet,de egy-kétnap nyugalom után megint elkezdett szivárogni a fülem. A legvégén Boramid fülcseppet alkalmaztunk, amelyre a fülem jól reagált, és már azt hittem tul vagyok az egészen, amikor újból elkezdett szivárogni, folyni a fülem. Fülfájást már nem éreztem, viszont a fültisztitás folyamán feketés (penészre emlékeztetö jellegü) lett a vatta vége! Létezik-e, hogy a fülben penész jelenjen meg, és erre mi a megoldás? Van-e erre fülcsepp, boramid esetleg jó e rá? Megemliteném hogy ez a beteg fülem többszörösen mútött. Elöször műdobhártyát helyeztek el benne, majd miután ez évek folyamán tönkrement, sarát szövetemböl helyeztek be dobhártyát. Sajnos már ez is lyukasnak bizonyult. Válaszát elöre is tisztelettel megköszönöm.

Dr. Gerencsér Emőke válasza témában
Kedves Kérdező!
Az a legfontosabb, hogy tisztázzák: lyukas-e a dobhártya. És középfül gyulladásról, vagy hallójárati bőrgyulladásról van-e szó. A hallójáratban gyakori a gombás betegség, ez általában feketés színű.
Tehát a fül-orr-gégész tudja azt megmondani, hogy ez milyen jellegű gyulladűs. Más a kezelése akkor, ha lyukas a dobhártya és a váladék a dobüregből érkezik és más akkor, ha nem lyukas és külső hallójáratának a fala gyulladt.
dr Gerencsér Emőke
Az Orvos Válaszol rovatunk lehetőséget biztosít arra, hogy rendelőkben való várakozás nélkül gyorsan, online feltegye kérdését szakorvosainknak.
Kérdése és az orvos által adott válasz megjelenik az oldalon, így később is visszakereshető lesz, valamint az oldal látogatói is informálódhatnak belőle.